torsdag 9 december 2010

Is trött Lis

Har stressat fram och tillbaka största delen av kvällen, ställt in tre fjärdedelar av allt jag borde gjort för att klara av den sista fjärdedelen. Istället blev allt fördröjt, nya saker dök upp och fysikböckerna (som jag borde öppnat för många timmar sen) ligger nu precis framför mig.
Väntar på att öppnas och för varje sekund jag skjuter upp det, tycks de skicka ut fler anklagande signaler, dra till sig fler skamsna blickar...

Dagens höjdpunkt (förutom den självpåtagna sovmorgonen) var nog religionslektionen, med diskussioner om religiösa symboler som helt spårade ur.

Svante  "Ja, om Karin och Alice diskuterar, så säger Karin att hon tycker att alla svarta människor borde dö. Om Alice inte anmäler Karin för det här och Karin sen dödar en massa människor, då kommer Alice också bli åtalad." Förstår fortfarande inte hur det här kom på tal, menmen :s

Eller ännu ett sånt tillfälle när vi nog alla insåg hur nördiga vi egentligen är:
Max "Ja, men censur av religiösa symboler är ju egentligen en väldigt dålig idé. Exempelvis kan många bli förolämpade av π, eftersom den antyder att vi sätter vår tilltro till vetenskapen, snarare än till Gud. Och tänk om vi förbjöd π, hur skulle vi då klara oss i skolan?!"

Eftermiddagen bestod annars av stela, obekväma  foton inför Lucia, en panikslagen middag med söta (skrikande) barn och dagens första lugna stund framför eldstaden, med kaffe och choklad inom perfekt räckhåll.

1 kommentar:

  1. *klappa på åzmflicka*
    me is likes eldstadsmys med müslis much! :3

    SvaraRadera